6 consells per a una tornada a l'escola feliç

6 consells per a una tornada a l'escola feliç

Els primers dies d’escola, l’arribada de nou de les activitats extraescolars, la readaptació a l’horari nocturn o l’uniforme són només alguns dels aspectes als quals hem de fer front els pares quan els nens comencen el curs escolar.

Futbol base Dimarts, 17 Setembre 2019

Aquí us deixem 6 consells per a una tornada a l’escola feliç: 

 

  1. Adaptació progressiva a l’horari escolar

Durant l’estiu ens relaxem més. Anem a dormir tard i ens llevem més tard del que és habitual. És molt important que la setmana abans de l’inici del curs tornin a establir-se els horaris tant per anar a dormir com per despertar-se. 

 

  1. Esmorzar bé i tornar a alimentar-se degudament

És molt important l’esmorzar. Sense un bon esmorzar, els nostres fills no tindran l’energia suficient per fer front al matí. Un bon esmorzar a base de cereals, fruita i làctics és important pel bon rendiment dels petits. Pel que fa a l’alimentació és important que les setmanes d’abans es limitin els aliments que no són tan saludables. Alguns exemples són els gelats, la brioixeria o els refrescos de què s’abusa tant durant l’estiu. Un altre tema interessant seria demanar el menú escolar per veure el que mengen al migdia. D’aquesta manera, la dieta podrà ser més variada i adaptada. 

 

  1. Suplements pels petits!

Les consultes més freqüents que ens arriben a la farmàcia relacionades amb la tornada a l’escola tenen a veure amb el cansament i els problemes de son dels petits. Per recuperar una mica d’energia extra els pot ajudar la gelea reial. Si el problema és el nerviosisme i la dificultat de dormir, aconsellem compostos a base de plantes com la melissa o el til·ler.

 

  1. Regles bàsiques per a la televisió, internet i el telèfon mòbil

Organitzeu una reunió en família i fixeu normes. També és important que establiu horaris per a fer servir els elements d’entreteniment i que delimiteu el temps d’ús d’aquests dispositius.

 

  1. Els primers dies d’escola

Durant el primer mes d’escola s’han d’evitar les presses i el nerviosisme. Mantenir una conversa alegre i tranquil·la ajuda als nens a sentir-se en un entorn segur.

 

  1. Extraescolars

La major part dels nens fa una o diverses classes extraescolars fora de l’horari lectiu. És important intentar que no acabin massa tard per garantir el seu descans. A més, l’hora del sopar i d’anar a dormir ha de ser força estable. És més convenient també anar introduint aquestes activitats a poc a poc: cal evitar, com a mínim, que siguin de cop.

Maria Schröder

Farmacèutica i Nutricionista a la Farmàcia Les Arenes

937 860 487

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt    INNOVAHABITATGES TERRASSA opt    OMNIABOOKS TERRASSA opt 

 

CEREZO opt     REINA MOTORS 1     TECNOCASA.   

 

SPONSORS OFICIALS         

impulso 27 rfef

 

SPORTAX 

 

capelli      CRIMAR opt      UNANIME opt

PARTNERS

 MAXIMER opt      FUPAR opt      

 

BONAREA opt     ALTEUAIRE opt      EnVANvoy opt

 

SOFAGRUP opt     AVAN

© - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix