Estadi Olímpic de Terrassa

Instal·lacions del club

L’Estadi Olímpic de Terrassa va ser un projecte de l’alcalde de Terrassa José Clapés Targarona. Veient que el camp del Bisbe Irrutia s’havia quedat petit i antiquat, el consistori va promoure la construcció d’un bon número d’instal·lacions esportives en el que es va anomenar Zona Esportiva, actual Àrea Olímpica, i on no faltava la construcció d’un estadi de futbol: de l’Estadi Olímpic.

El camp del Terrassa FC es va inaugurar el 21 d’agost de 1960. Aquell dia van estar presents en les instal·lacions de l’Estadi el llavors president del COI Juan Antonio Samaranch, José Antonio Elola en representació del Delegat Nacional d’Educació Física i Esports i nombrosos representants de la Diputació de Barcelona, les Federacions catalana i espanyola de futbol i els ajuntaments de Sabadell i Manresa.

La inauguració va comptar amb la animació de la Banda Municipal de Música i d’un bon número de colles de sardanes de la província de Barcelona que van ballar al són de la Cobla La Principal de Terrassa, encarregats de l’estrena de la sardana “L’Estadi de Terrassa”, composada pel mestre Carreras. També es va celebrar un partit entre els equips aficionats del Terrassa FC i l’Espanyol.

En l’aspecte esportiu, l’Olímpic es va inaugurar uns dies abans. El 8 d’agost de 1960 es va jugar el primer matx de la historia de l’Estadi Olímpic de Terrassa. Va ser un partit que va enfrontar el Terrassa FC amb el Sevilla FC i que va acabar amb victòria andalusa per 2 a 4. El jugador sevillista Aguero va ser el primer en marcar un gol en l’Olímpic. El primer jugador egarenc en veure porteria va ser Campos. Aquell dia el Terrassa FC va saltar al terreny de joc amb Visa, Oliet, Oliva, Segarra, Campos, Giménez, Rovira, Carreras, Cruellas, Pijoan i Arrom.

Posteriorment, l’any 1992, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, Terrassa es seleccionada com subseu olímpica de hoquei herba i l’Estadi Olímpic es remodelat per complert. Les instal·lacions es van millorar i es va dotar a la ciutat i al club d’unes millores molt importants que han fet de l’Estadi Olímpic l’admiració de tots els clubs visitants.

Una vegada finalitzats els JJOO de Barcelona’92, el Terrassa FC va utilitzar novament les instal·lacions per disputar els seus partits com a local. L’herba utilitzada durant aquells històrics Jocs Olímpics van ser escenari durant molts anys de centenars de partits del primer equip de la nostra ciutat.

A l’Estadi Olímpic de Terrassa s’han celebrat dos finals de la Copa Catalunya (la dels anys 2000 i 2002) i un partit amistós entre les seleccions d’Espanya i Itàlia sub-21.

Durant la temporada 2002-03 en un partit de vuitens de final de la Copa del Rei, l’Estadi registra una de les assistències més altes de la seva història amb més de 12.000 espectadors a les grades. El motiu, un Terrassa FC-Reial Madrid que en aquella ocasió va obligar al club a instal·lar grades supletòries per poder satisfer la gran demanda de localitats sol·licitades.

Visitants importants a l’Estadi Olímpic de Terrassa

Des dels seus inicis, el Terrassa FC ha gaudit d’una estreta relació amb personalitats molt destacades en el món de l’esport. Al marge dels grans i mítics jugadors d’equips capdavanters que han desfilat pel nostre camp com Zamora, Cruyff, Platko, Walter, Bosch, Sancho, Carulla, Planas, Saprisa, Caicedo, Elías, Piera, Torralba, Samitier, Arnau, Sagi, Reixach, Sotil, Sadurní, Mora, Rifé, Migueli, Marcial o Asensi, Ladislao Kubala ha trepitjat les nostres instal·lacions.

Ja ho va fer anteriorment al camp del carrer Bisbe Irrutia, quan era una brillant estrella del Barça, durant un festival benèfic, però Kubala passaria per l’Estadi Olímpic quan el llavors president del club Masdefiol el va voler contractar com entrenador del Terrassa FC.

També han jugat en l’Olímpic per disputar un matx dirigit per l’entrenador Miljanic, diferents jugadors del Reial Madrid, entre ells, García Ramón, Velázquez, Santillana o Guerini. L’exporter blaugrana Llorens va ser entrenador de l’equip local, així com els jugadors Vicente Piera, Miró, Platko i José Seguer, entre d’altres. Carles Reixach, per exemple, va vestir un dia els colors del Terrassa FC per reforçar l’equip egarenc en un partit amistós contra el FC Barcelona.

Entre el llarg llistat de persones reconegudes en el seu àmbit, per l’Olímpic també ha passat en nombroses ocasions l’expresident del COI Juan Antonio Samaranch o alguns components de la Família Reial espanyola amb motiu de la celebració d’algunes competicions durant els Jocs Olímpics de Barcelona a Terrassa, com el rei Joan Carles I, la reina Sofia, l’infanta Elena i el príncep Felip. El príncep Albert de Mònaco i la princesa Ana d’Anglaterra també van veure des de la llotja de l’Olímpic alguns partits d’hoquei herba.

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt    INNOVAHABITATGES TERRASSA opt    OMNIABOOKS TERRASSA opt 

 

CEREZO opt     REINA MOTORS 1     TECNOCASA.   

 

SPONSORS OFICIALS         

impulso 27 rfef

 

SPORTAX 

 

capelli      CRIMAR opt      UNANIME opt

PARTNERS

 MAXIMER opt      FUPAR opt      

 

BONAREA opt     ALTEUAIRE opt      EnVANvoy opt

 

SOFAGRUP opt     AVAN

© - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix