Granollers-Terrassa FC: qüestió d'equilibri

Granollers-Terrassa FC: qüestió d'equilibri

El Terrassa FC, invicte i en zona de promoció d’ascens després dels triomfs contra Castelldefels i Sant Andreu (contra aquest conjunt, la cinquantena victòria de la història), afronta amb optimisme una visita al terreny de l’Esport Club Granollers que presenta al·licients especials.

Terrassa FC Dijous, 08 Setembre 2016

Així, en primer lloc, serà el matx 102 entre tots dos equips, amb la qual cosa es consolida una sana rivalitat centenària. En segon lloc, els rogencs voldran revenjar-se del dolorós 5-0 de la temporada passada. Ho van fer parcialment amb el triomf de la segona volta per 1-0 que els va donar mitja salvació, però cal oferir una bona imatge al Vallès Oriental. En tercer lloc, en el balanç històric entre totes dues entitats, l’equilibri és nota predominant: 42 triomfs terrassistes, 19 empats i 40 derrotes, 189 gols a favor i 183 en contra.

El Granollers (fundat el 1913) ha transitat pels camps de l’Era del Baster, el Camp del Gas i el Municipal del carrer Girona. El primer matx entre tots dos equips a Granollers (amistós, el 19 de març del 1922) va somriure els egarencs per 1-3. Després, els dos conjunts es van trobar el 1930 al Campionat de Catalunya de Segona Preferent, en una fase d’ascens del Campionat de Catalunya de Segona Preferent el 1934 i al Campionat de Catalunya de Primera, Grup B. El 8 de març del 1936 el Terrassa FC goleja el Granollers per 5-0 (gols de Rius, Pueyo, Colomer, Cadafalch i Astola). Aquell any el Terrassa FC conquereix la segona Copa Catalunya de la història a Granollers contra el Girona per 3-2.

En plena Guerra civil espanyola, la Lliga Comarcal i Promoció presencia un 2-2 (Puyal i Rodríguez), el 19 de setembre del 1937. L’any 1940 li correspon el torn al Campionat de Catalunya i la Lliga Regional. Des de la temporada 1943-44 la Tercera Divisió i la Copa Federació Catalana apleguen conteses, com l’1-4 a la Copa Federació, el 18 de maig del 1944. Els matxs a Tercera duren fins al 1954. El Terrassa FC venç, el 4 de març del 1951, per 1-4 (dues dianes de Gaju, una de Darnés i Soriano), i l’11 d’octubre del 1953, per 0-2 (gols de Bagur i Guillamón).

Amb el Terrassa FC a Segona Divisió s’aturen els duels vallesans. Ja a Tercera tornen, el 1961. Un 0-0 el 1965 i un 1-2 el 24 de març del 1968, amb dos gols de Marín, aporten alegries. L’estada egarenca a Segona torna a interrompre el flux de partits, que es reprèn els anys 80, a Tercera Divisió, amb un 2-2 (gols de Saletes i Morales). Aquests anys són gloriosos per al terrassisme, gràcies als quatre Campionats de Catalunya sub-23 consecutius. El 1984-85 el Terrassa FC s’imposa en una eliminatòria contra els granollerins (1-0 al carrer Girona, 5-2 a Terrassa –amb dues dianes de Fuentes i Saletes i una de Burgos) i després venç en la final contra l’Espanyol. El 1985 els egarencs empaten 0-0, i el 1987 guanyen per 0-1 (gol de Morales).

L’any olímpic, el 29 i 30 d’agost del 1992, al Trofeu Granollers, el Terrassa FC supera els granollerins després d’un 1-1 (Urbano), i a la final s’imposa al Badalona per 1-0 (gol de Raúl). L’1 de novembre del 1992, a la lliga de Tercera Divisió, el Granollers cau contra els rogencs per 0-1, amb un gol de Raúl. Com es pot comprovar, els matxs entre els equips les capital del Vallès Occidental i del Vallès Oriental han sadollat la trajectòria de totes dues entitats.

Joan Francesc Fondevila Gascón

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix