Cristian García: “Volem que aquest sigui un club gran amb gent de la ciutat”

Cristian García: “Volem que aquest sigui un club gran amb gent de la ciutat”

L’egarenc Cristian García torna al Terrassa FC “per un tema sentimental, per aprendre i de poder ajudar al club” on va néixer.

Terrassa FC Dilluns, 15 Agost 2016

De Segona Divisió a Tercera, de Tenerife a Terrassa. Un canvi important, no?

El canvi és gran. Del món professional a Tercera Divisió. Torno al Terrassa FC per un tema sentimental, per aprendre i per poder ajudar al club on vaig néixer i on vaig poder jugar al món professional. El president m’ha donat l’oportunitat de tornar al club on em vaig formar, d’ajudar-los i d’intentar formar-me en altres àrees del món de l’esport.

Creus que el salt serà molt gran?

Els salts són grans, però si els prens amb il·lusió i amb responsabilitat són menys importants. De Segona A a Tercera és un salt prou gran, però em mou molt la il·lusió i la meva família. He de agrair a Jordi Cuesta que m’obri les portes del Terrassa FC.

Tornar a jugar al Terrassa FC ha de ser bonic.

Moltíssim. Fa unes setmanes, abans de fer-se oficial el fitxatge, vaig baixar al vestidor, al túnel i a la resta de zones interiors de l’Olímpic i em venien infinites situacions que he viscut amb aquest club. Des del dia que vam guanyar a l’Ontinyent CF i Josep Vall va entrar al vestidor plorant d’emoció fins a salvar-nos contra el Premià en l’últim partit a casa per no baixar a Tercera, ascendir a Barakaldo o salvar-nos contra el CD Leganés. Et podria explicar mil partits i connotacions personals que m’evoca qualsevol racó d’aquest camp.

Què tal t’ha anat fora del Terrassa FC?

Quan l’equip va descendir em va sortir l’oportunitat de jugar a Segona i va ser una decisió molt encertada. Me’n vaig anar amb la persona que actualment és la meva dona i la mare dels meus dos fills a la recerca d’un projecte junts i no m’ha anat malament.

On has jugat?

Vaig estar dos anys en el Poli Ejido, després tres temporades al Cádiz CF, vaig passar pel SD Ponferradina, després dos anys a Córdoba CF, dos al CE Sabadell i una al CD Tenerife.

Pel que es respira i es llegeix a les xarxes socials, la gent t’estima.

Hi haurà de tot. El que més m’enorgulleix de la meva carrera és que he estat un professional íntegre i ningú em podrà dir que no ho vaig ser. Sempre he treballat al màxim i tinc molt bona relació amb molta gent dels clubs pels quals he passat. He deixat bona gent i he fet tot el possible per la meva professió. A Terrassa crec que vaig deixar un bon record, però al final això no serveix. Servirà quan es demostri que Cristian ha tornat al Terrassa FC i demostri que està per jugar.

Véns com a jugador, véns com a assessor… Com véns perquè s’ha parlat molt sobre això?

Vinc amb la il·lusió de veure el Terrassa FC el més amunt possible. Vinc a jugar, perquè crec que puc ajudar molt en aquest àmbit, i a aprendre en altres àmbits del futbol. El meu màxim agraïment a Jordi Cuesta, a Ildefons Doblas i a la resta del Consell d’Administració del club per aquesta oportunitat.

Parla’ns del projecte de Jordi Cuesta. Què et va atreure i com és treballar amb ells?

Tot comença a Vilanova, quan em reuneixo amb ells l’any passat perquè a 15 d’agost em trobo sense equip i jo ja tenia la il·lusió de tornar a jugar al Terrassa FC perquè em volia retirar aquí. Vaig conèixer a la directiva i la veritat és que Jordi és un president atípic, perquè és bona gent i en el tu a tu et transmet el que pensa i no té una doble cara. Tot i així els vaig dir que volia esgotar la meva vida esportiva si sortia alguna cosa a Segona A i així va ser. Va sortir l’oferta del Tenerife. Sobre el projecte de Jordi Cuesta, molta gent sempre parla dels projectes de ciutat i gent de la casa. Sempre hi ha hagut gent que ha venut això, però no ho ha fet fins ara i jo crec en això. Sóc de Terrassa, m’he criat aquí i crec que hi ha jugadors vàlids per fer un equip competitiu. Busquem que aquest sigui un club gran amb gent de la ciutat. A l’equip som 11 o 12 de la ciutat.

Com viu un terrassista el dia a dia del Terrassa FC des de la llunyania?

Han passat mil coses des que vaig marxar. Moltes vegades un desastre rere desastre, encara que hi ha presidents com Quique Sánchez que han fet grans coses amb aquest club i que no se li han reconegut. Ho he anat vivint, evidentment, des de la llunyania. Esperem que tot comenci bé i arribem al port que tots volem.

Una de les coses més boniques de tornar al Terrassa FC és retrobar-se amb Pepe Mármol.

Això està claríssim. Pepe Mármol és un dels actius més importants d’aquest club i no m’invento jo. Tothom que el coneix diu el mateix. L’altre dia vaig baixar al vestidor i ho estava pintant. Ha millorat les taquilles, ha pintat al túnel i els passadissos… Li vaig preguntar si recordava on m’asseia i em va assenyalar sense fallar la calaixera que utilitzava a l’hora de canviar-me. És un crac perquè li dones uns calçotets i te’ls donarà tot l’any i mai s’equivocarà. Amb tots els anys que porta treballant, a sobre, es manté físicament igual que quan vaig marxar [riu]

Parla’ns dels companys, dels fitxatges. Què et semblen? Quin tipus de jugadors són?

Si mires fredament la plantilla, per números i noms, és molt bona. Entre tots han jugat més de 800 partits a Segona B i hi ha jugadors de Tercera Divisió molt contrastats. Són bons futbolistes de cartell, però ara toca demostrar-ho al camp. Ara a l’afició i a tota la massa social de Terrassa els hi hem de donar coses. El Terrassa FC no està per demanar. El club està per ensenyar el que hem fet, arrencar i, amb el nostre futbol i els nostres resultats, ens guanyarem que la gent vingui al camp i es preocupi per nosaltres.

Parla’ns també de Toni Rodríguez

A Toni el conec poc, però tinc referències d’ell per la seva etapa a Lleida i al CE Sabadell, quan jo jugava al primer equip i ell entrenava el filial. Un entrenador em va ensenyar que els números són els números i Toni va arribar aquí amb un equip condemnat al fracàs i va signar números de ‘play-off’ i va salvar el Terrassa FC. Per descomptat que es mereix estar i tant de bo ens porti a l’ascens.

Quin missatge li envies a l’afició?

Els hi demanaria la mateixa il·lusió que tinc, però mai els he demanat. Només els hi hem de donar motius i quan ho fem, que responguin. Terrassa té ganes de futbol i si no el té la gent es desil·lusiona i tot ho veu de color negre. Que tinguin la mateixa il·lusió per ajudar, per aprendre i per treure aquest projecte endavant que tinc jo.

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

 

importphones opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix