Granollers-Terrassa FC: cal aprofitar la dinàmica positiva

Granollers-Terrassa FC: cal aprofitar la dinàmica positiva

El Terrassa FC, en ratxa després del doble triomf a casa contra Europa (2-1) i Vilafranca (2-0), s’ha d’inspirar en el 0-3 de la temporada passada per afrontar una visita tradicionalment exigent com ho és la del Casal de l’Esport de Granollers.

Terrassa FC Dimecres, 05 Febrer 2020

Els de Xevi Molist, amb 44 punts, han d’intentar allunyar encara més el rival, amb 37, tenint en compte que la cinquena plaça la marquen els 40 punts d’Europa, Sant Andreu i Pobla de Mafumet.

En el balanç històric, els darrers cursos estan consolidant l’avantatge rogenc, després d’una fase d’equilibri tècnic: 47 triomfs terrassistes, 20 empats i 41 derrotes, 201 gols a favor (el gol 200, l’1-1 de Nils la temporada passada) i 186 en contra. A la primera volta, el Terrassa FC va imposar-se, el 15 de setembre del 2019, per un sofert 1-0, un dels 10 triomfs d’11 a l’Olímpic. Els rogencs són ara mateix l’equip menys golejat de la categoria, i el cinquè màxim golejador.

El Granollers, sorgit el 1913, ha transitat per nombrosos camps: l’Era del Baster, el Camp del Gas o el Municipal (ara Casal de l’Esport) del carrer Girona. En el primer matx a Granollers, un amistós el 19 de març del 1922, els egarencs van vèncer per 1-3.

Durant els anys 30 els matxs van solcar diverses competicions (Campionat de Catalunya de Segona Preferent, fase d’ascens del Campionat de Catalunya de Segona Preferent el 1934 o Campionat de Catalunya de Primera, Grup B). És ben curiós que el Terrassa FC conquerís el 1936 la segona Copa Catalunya de la història precisament a Granollers, contra el Girona per 3-2. Els rogencs també havien guanyat la primera edició, el 1925. En el palmarès, els egarencs seran per sempre més els millors en la Copa Catalunya de l’era antiga.

Els anys 40 es van disputar partits al Campionat de Catalunya i la Lliga Regional. Des del 1943-44, els encontres es van donar a la Tercera Divisió i a la Copa Federació Catalana. En subratllem un 1-4 el 18 de maig del 1944. Altres triomfs terrassistes van ser un 1-4 (dos gols de Gaju, un de Darnés i un de Soriano) el 1951 i un 0-2 (dianes de Bagur i Guillamón) el 1953.

Al llarg dels anys 60, a Tercera, van reaparèixer els envits vallesans, com l’1-2 del 1968, amb gols de Marín. No serà fins als anys 80 que es reprèn el fil intervallesà, a Tercera Divisió: 2-2 (Saletes i Morales). Aquella dècada els egarencs van assolir quatre Campionats de Catalunya sub-23 seguits, competició de la qual són líders. El 1984-85 el Terrassa FC va superar una eliminatòria contra el Granollers (1-0 al carrer Girona, 5-2 a Terrassa, amb dues dianes de Fuentes i Saletes i una de Burgos). El Terrassa FC va guanyar l’Espanyol a la final. El 1987, Morales (recordat per les seves execucions a pilota aturada) va segellar el 0-1.

Els Jocs Olímpics van inspirar el Terrassa FC, ja que el 1992 va conquerir el Trofeu Granollers en superar l’equip vallesà oriental i el Badalona (1-0 a la final, gol de Raúl). L’1 de novembre del 1992, a Tercera Divisió, el Terrassa FC va batre el Granollers per 0-1 (Raúl). En l’actual tongada a Tercera, el 0-3 (amb dos gols d’Arranz, un de penal, i un de Valls) del 2 de desembre del 2018 i jugant molts minuts amb un jugador menys va ajudar a transmetre sensacions positives en un camp exigent que pot allargar una dinàmica terrassista esperançadora.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix