Atlètic Balears-Terrassa FC: cal sortir indemnes de Son Malferit

Atlètic Balears-Terrassa FC: cal sortir indemnes de Son Malferit

Un Terrassa FC femení en ratxa visita el CE Atlètic Balears al conegut i seductor Camp de Son Malferit de Palma de Mallorca.

Terrassa FC Dilluns, 18 Novembre 2019

Les balears han ascendit a Primera Nacional en un període en què l’equip masculí ha estat a punt d’accedir a Segona A, tot i que a la promoció d’ascens de l’estiu del 2019 va desaprofitar dues oportunitats en dues tornades d’infart (contra Racing de Santander i, en la darrera repesca, contra el Mirandés).

Les de Lluís Ros van aconseguir al camp del Vic Riuprimer Refo el primer triomf fora de casa de la temporada (1-2). De fet, en les últimes quatre jornades, les egarenques han sumat tres victòries (el 3-2 a l’Europa, el 2-0 al Pallejà i la conquesta de Vic), consolidant un joc homogeni, millorant les xifres en atac i posant el pany i forrellat a la rereguarda.

Ara cal afrontar un nou repte: sumar a Ses Illes o contra algun rival balear. Els referents amb el Mallorca i el Son Sardina no van ser reeixits. El Balears, sisè amb 15 punts, ha cedit a casa contra Sant Gabriel, Europa i Son Sardina, i ha batut Pallejà i Vic. El fet que el rival es trobi a la zona tranquil·la és una arma de doble tall.

A efectes classificatoris, les egarenques es troben en una situació esperançadora, impensable un mes enrere, quan pintaven magres. Amb 9 punts, el Terrassa FC supera el Pallejà (8) i el Mallorca (4), i està empatat amb l’Osca (9). A més, té a tir el Vic Riuprimer Refo (10 punts), l’Igualada (11) i el Pardinyes (12).

Es pot considerar que el club balear va sorgir el 1920, amb diversos canvis de nom: Mecànic, Foneria Carbonell, Mallorca FC, Balears FC i Atlètic Balears. El 1942 es consolida amb la denominació actual. Els referents històrics i estadístics amb el Terrassa FC es concentren en l’equip masculí: 33 partits, 19 victòries terrassistes, 5 empats i 9 ensopegades, 64 gols a favor i 49 en contra. El balanç és força positiu si tenim en compte les dificultats intrínseques d’un rival que converteix el Camp de Son Malferit en gairebé un fortí.

Les anècdotes són diverses. El 1949, el Terrassa FC va golejar 7-1 l’Atlètic Balears, i el diari local de l’època ho va relatar de forma singular: "dos sucesos escandalosos de la última semana: el crimen de la calle de la Legalidad y la goleada de la calle del Dr. Irurita" (Tarrasa, 7-1-1949: 4).      

El primer triomf rogenc a Son Malferit el remunta al 9 de novembre del 1947, a la Lliga de Tercera Divisió: el Terrassa FC hi va vèncer per 0-1, amb gol de Ferrer. El 4 d’agost del 1958, en un amistós, el Terrassa FC va guanyar per 1-2. La promoció d’ascens del curs 1965-66 va ser cridanera. El 5 de juny del 1966, els egarencs van vèncer per 2-1 (Urdániz, Barceló); després, van cedir pel mateix resultat, amb gol de Salva; i, en un desempat de bogeria, el 15 de juny del 1966, a l’Estadi Vallejo de València, els terrassistes van imposar-se per 4-3, amb materialitzacions de Brunet, Trullàs, Cristóbal i Salva.

Ja els anys 80, el 9 d’octubre del 1988, a la Lliga de Segona Divisió B, l’Atlètic Balears va sucumbir davant el Terrassa FC per 1-3, amb doblet de Bonet i un altre gol de Vallès. Els darrer referent a Son Malferit, l’1 de març del 2009, va suposar un triomf egarenc per 0-1 (Peque). Sortir indemnes esportivament del camp balear implicarà seguir sumant a la classificació.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

 

importphones opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix