Europa-Terrassa FC: un clàssic per confirmar sensacions

Europa-Terrassa FC: un clàssic per confirmar sensacions

Terrassa FC i CE Europa reediten un clàssic de Tercera sempre emocionant i habitualment transcendental.

Terrassa FC Dimarts, 03 Setembre 2019

El matx arriba ben aviat, i pot confirmar les positives vibracions egarenques, transmeses en el triomf per 3-1 contra el Banyoles. Barcelonins i terrassencs són candidats a la promoció d’ascens, i potser al final de la Lliga el resultat d’aquest envit és determinant. El balanç històric particular (131 partits jugats) és equilibradíssim: 54 triomfs egarencs, 24 empats i 53 derrotes, 262 gols a favor del Terrassa FC, 258 en contra.

La temporada passada un sofert 0-0, amb l’Europa empaitant els egarencs en els darrers minuts, va prolongar l’agonia rogenca en la lluita per la promoció d’ascens, quan l’equip es trobava immers en una sèrie adversa de resultats.

El doble triomf del 2016-17 (3-0 a l’Olímpic, 0-2 a Gràcia) ha davallat en les darreres dues campanyes. Tanmateix, el 2017-18, el 2-2, amb dianes de Vega i Daisuke, va permetre al Terrassa FC conquerir el XXII Trofeu Vila de Gràcia, un dels 131 que dormen plàcidament a les vitrines de la Sala VIP de l’Estadi Olímpic de Terrassa.

En general, el barri de Gràcia ha aportat satisfaccions. El 15 d'agost del 1924 el Terrassa FC va assolir el Trofeu Festa Major de Gràcia-Copa Aleñá per 2-3. El 28 d'agost del 1956, va ser el torn del Trofeu Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros-Festa Major de Gràcia (1-2). El 15 d'agost del 1981, el Trofeu Festa Major de Gràcia (1-2) i, el 15 d’agost del 1997, el Trofeu Vila de Gràcia (1-2), van adornar el fecund palmarès terrassista.

¿Quan es va poder gaudir per primera vegada d’un Europa-Terrassa FC? Doncs el 9 de juliol del 1916, al Campionat de Catalunya. Els egarencs van golejar per 2-5 (dianes de Sellarés, Gràcia dues vegades, Pallarés i Torrella). Un amistós el novembre del 1916 va suposar un 0-5 (Pons, Gràcia, Allack 2, Torrella). El 1917 el triomf va ser per 1-3 (Rocabert, Torrella, Fernández).

Després del Campionat de Catalunya de Primera, Grup A, i alguns amistosos, la Copa Catalunya va emmarcar el triomf del 8 de novembre del 1925. El Terrassa FC va imposar-se a l’Europa per 4-5 (tots els gols de Broto, líder de la taula materialitzadora de la història del club, amb 126 gols) i, després d’altres triomfs, va conquerir la competició, en forma de lligueta. De fet, al camp de l’Europa, els egarencs van guanyar el CE Sabadell per 2-0, el 6 de desembre del 1925, amb gols de Pedrol i Argemí, i van conquerir la Copa Catalunya. El Terrassa FC és i serà sempre el líder històric de la Copa Catalunya de l’era antiga, puix que va conquerir les úniques dues edicions disputades: el 1925 i el 1936. Ara mateix, els terrassencs ostenten 4 Copes Catalunya, sumant-hi les del 2002 i 2003. En totes quatre edicions era el màxim títol català. Des de fa uns anys ho és la Supercopa Catalunya, de forma que el Terrassa FC és l’únic club de la comarca que ha guanyat el màxim títol, i a més quatre vegades.

Els embats de la Guerra Civil espanyola no van impedir duels a la Lliga Comarcal i Promoció i el Campionat de Catalunya de Primera, Grup A, amb alegries com el 2-4 del 1940 i el 2-3 del 1941. Els anys 50 i 60 els envits es van donar a Tercera Divisió. El 1962, el Terrassa FC va guanyar el Grup de Tercera i la categoria en global després d’un empat 1-1 (Brunet) i la victòria per penals per 3-4 (els 4 gols, d’Oliva).

La Tercera Divisió i la Copa del Generalísimo van compartir activitat a les darreries dels anys 60 i a inicis dels 70. Els anys 80 s’hi afegeix el Campionat de Catalunya sub-23, en què el Terrassa FC, amb quatre títols catalans consecutius, és també líder històric de la competició. Els anys 90 es combinen matxs a Tercera i a Segona B. Des del 2010-11 Els dos equips lluiten a Tercera. El 0-2 (Àlex Fernández i Nils) de fa tres temporades, el 2-2 de la següent i el 0-0 de la passada reflecteixen una trajectòria positiva a Gràcia. Cal confirmar sensacions.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix