Vic-Terrassa FC: rauxa rogenca a Osona

Vic-Terrassa FC: rauxa rogenca a Osona

El Terrassa FC i la Unió Esportiva Vic han disputat al llarg de la història una cinquantena de partits, que s’han allargassat amb certes intermitències.

Terrassa FC Diumenge, 18 Agost 2019

Els vigatans (aleshores Vic FC) van néixer el 1922, i el 1943 es van fusionar l'Esbarjo Marià Ausà i el Vic Football Club. El balanç històric particular afavoreix el Terrassa FC, amb 24 triomfs, 11 empats i 15 derrotes, 104 gols a favor i 82 adversos.

Els vigatans han protagonitzat diversos canvis de nom. Així, el 2009-2010 es van fusionar amb la UE Aiguafreda i van aconseguir ascendir a Primera Catalana. L'abril del 2015, el club va optar per gestionar el futbol base i va crear la Fundació Unió Esportiva de Vic, de forma que es va desvincular del Vic Riuprimer Refo, tot i una reunificació posterior.

Els primer duels entre terrassistes i vigatans es van donar els anys 30. Al Campionat de Catalunya de Primera, Grup B, els egarencs van aconseguir, el 10 de maig del 1936 (dos mesos i una setmana abans de l’inici de la guerra civil espanyola, el 17 de juliol del 1936), una golejada per 6-2 (Malón 4, Matos, Cadafalch). A la Copa Catalunya, tots dos equips van empatar 1-1.

Al llarg de la guerra civil es mantenien, si les circumstàncies bèl·liques ho permetien, diverses competicions. Al Català de Primera, els rogencs van impressionar els espectadors del carrer del Bisbe Irurita gràcies a una brutal golejada (la més gran entre tots dos equips, repetida el 1953): 8-0 el 17 de gener del 1937. Es pot considerar que el Terrassa FC va aconseguir un gol oxímoron, puix que un el va aconseguir Sabadell. La resta van ser obra de Malón (5 gols dels 43 que va assolir com a terrassista va anotar-los en aquell partit), Arcos i Flaquer.

Els anys 40 terrassistes i vigatans es van trobar al Campionat de Catalunya de Lliga Regional i al de Primera, Grup A. L’1 de juny del 1941 els egarencs van conquerir la capital d’Osona amb un 3-4.

Els anys 50 van començar amb una veritable orgia de gols al Bisbe Irurita. El 18 d’octubre del 1953, a la Lliga de Tercera Divisió, el Terrassa FC va massacrar el Vic per 8-0, amb gols de Darnés, Pujol (3), Guillamón (2) i Bagur (2). A mitjan segle XX els dos conjunts van disputar algun amistós: en destaca el 0-3 (doblet de Brunet, un gol de Bagó) del 1954. Els anys 60 els matxs van arribar a Tercera Divisió. Els anys 70, només es registra un amistós el 19 d’agost del 1973, resolt a favor del Terrassa FC per 0-2, amb gols de Mendiolea.

Els anys 80 són força sucosos, amb duels a Tercera Divisió. La campanya 1986-87 va ser bonica, i el Vic hi va col·laborar molt. El 19 d’abril del 1987, el Terrassa FC va gaudir d’un dia molt especial: el 3-4 (Aguilar 2, Bonet, Quim) va segellar l’ascens terrassenc a Segona Divisió B, en una temporada d’ampliació de la categoria que va permetre als egarencs accedir-hi matemàticament amb força marge de temps. Els anys 90 només trobem amistosos. El 19 d’agost del 1999, l’1-2 (Vilaseca, Arellano) va confirmar l’hegemonia terrassista.

Els duels amb els vigatans es van reprendre en el decenni dels anys 10 del segle XXI. El 7 d’agost del 2010, el Terrassa FC va imposar-se en un nou amistós per 0-2 (Wanderson, Carlitos). El 18 de setembre del 2011, a la Lliga de Tercera Divisió, els rogencs van vèncer per 1-0 (David López) en un matx d’infart, en què els vigatans van errar en l’últim moment gairebé a porta buida.

El darrer referent a Vic, a Tercera, es remunta al 2 de desembre del 2012, quan tots dos equips van empatar 1-1 (Vinuesa). Els vigatans han estat a Primera Catalana des d’aleshores, tot intentant un ascens que se’ls ha resistit. La rauxa rogenca torna a Osona.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix