Terrassa FC-Fontsanta Fatjó: la final per al possible ascens

Terrassa FC-Fontsanta Fatjó: la final per al possible ascens

L’Olímpic ha de ser diumenge el de les grans ocasions. Poques vegades al llarg de la història es pot ascendir. I el Terrassa FC femení, després del brillant triomf per 2-3 (gols de Judit Domene, Carla Sánchez i Ainhoa Plaza) al camp del Sant Gabriel, depèn d’ell mateix per aconseguir-ho.

Terrassa FC Dimarts, 30 abril 2019

Els comptes estan clars: és l’últim matx rogenc, tot i que resten dues jornades (en la darrera hauria hagut de jugar contra el retirat Molins de Rei), i un triomf o un empat asseguraria l’ascens a Segona Nacional un cop confirmada la reestructuració de categories.

Ara mateix, Terrassa FC, Vic i Sant Cugat comparteixen la segona posició amb 49 punts. La reforma estableix quatre ascensos. Un ja és per al Levante Las Planas (60 punts). L’únic equip que pot arrabassar la quarta plaça a les terrassistes és el Porqueres, cinquè amb 43 punts, ja que la diferència de gols particular beneficia les gironines.

A més, aquesta jornada es juga un brutal Porqueres-Sant Cugat: si les santcugatenques guanyen o empaten, el Terrassa FC asseguraria automàticament la quarta plaça. Si el Porqueres venç, el Terrassa FC ha de sumar almenys un punt per garantir la quarta posició. Tanmateix, les egarenques haurien d’intentar acabar el més amunt possible per si de cas la Federació restringís el nombre d’equips que ascendeixen. És complicat aconseguir la segona o la tercera posicions, però no impossible: el Sant Cugat acabarà rebent el líder Levante Las Planas (que, motivat, és capaç de tot), i el Vic visita un exigent AEM B i acaba rebent un assequible Cerdanyola. El Terrassa FC guanya l’average al Vic i l’empata amb el Sant Cugat, tot i que el general beneficia les santcugatenques. En un hipotètic i matemàticament factible triple empat Terrassa FC-Vic-Sant Cugat, l’ordre en la lligueta particular seria aquest.

Per aconseguir aquest ambiciós objectiu les noies d’Artur Hernández han de vèncer el CD Fontsanta-Fatjó de Cornellà de Llobregat, club nascut el 1976 i amb color groc i blau en homenatge al Cadis. Aquest conjunt ha dibuixat una trajectòria descendent, ja que durant la primera volta va batallar amb el líder Levante Las Planas, semblava que s’escapava de la resta i que acabaria entre els dos primers, però va patir una davallada al llarg d’una irregular segona volta que l’ha portat a la zona mitjana de la taula. En canvi, el Terrassa FC suma 10 triomfs, dos empats i una sola derrota en una segona volta impressionant.

De fet, el Fontsanta-Fatjó va acabar la primera volta tercer empatat amb el segon (Vic), mentre que el Terrassa FC era desè a 11 punts de distància. El 4-1 de la primera volta reflecteix el rendiment d’un conjunt que a la segona volta ha sumat tres triomfs, el darrer contra el Vilafranca per 5-2. Això ha permès les egarenques (i un estol d’altres equips) superar el Fontsanta-Fatjó a la classificació.

Per al Terrassa FC, un triomf significaria encadenar dos ascensos seguits, fet poc habitual a la història rogenca. En nois, per exemple, cal retrocedir a la sèrie consecutiva de 1990-91 (ascens de Regional Preferent a Primera Catalana) i 1991-92 (ascens de Primera Catalana a Tercera Divisió), amb l’entranyable Miquel Blanco com a president. Després d’una temporada a Tercera, a la següent (1993-94) el Terrassa FC va assolir l’ascens a Segona Divisió B. Així, el Terrassa FC va completar dos ascensos seguits i tres en quatre campanyes. Si el Terrassa FC femení ascendís, milloraria qualitativament aquest registre, ja que a l’ascens des de l’equivalent a Tercera (Primera Divisió catalana) a Segona B (Preferent) hi afegiria el de Preferent a Segona Nacional (que de fet és com una Segona B amb més valor i més exigent, en crear-se una Primera B).

El fet que es creï una Primera B entre la Primera Divisió i la Segona Nacional (equivalent a la Segona A masculina) ha generat l’opció de quatre places d’ascens a una Segona que el 2019-20 serà molt selectiva i comptarà, com ja ocorria ara, amb clubs catalans, balears i aragonesos. El terrassisme somia amb un ascens impensable en començar el 2019. La glòria rogenca està a un sol pas.

[La Federació Catalana de Futbol assegura que fins a final de temporada no podrà acabar de saber el nombre d'ascensos, tot i que probablement seran quatre]

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

 CEREZO opt .   XIPPOLLO TERRASSA opt .   PETRONIEVES TERRASSA opt .    LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix