FE Grama-Terrassa FC: un matx decisiu per als locals

FE Grama-Terrassa FC: un matx decisiu per als locals

El Terrassa FC s’enfrontarà per primera vegada a domicili a la FE Grama, un club nascut el juliol de 2013 per intentar liderar el futbol colomenc després de la crisi de la Unió Deportiva Atlètic Gramenet.

Terrassa FC Dimarts, 30 abril 2019

Després de diversos ascensos, la FE Grama s’ha estrenat a Tercera Divisió, on està patint però encara es pot salvar.

El futbol colomenc va començar els anys 20 amb un Centre de Sports. El 1924 va aparèixer el Futbol Club Gramenet, i el 1929 la UE Colomenca, que va desaparèixer el 1942. L'agost de 1945 es va fundar la Unió Deportiva Atlètic Gramenet, el club de futbol més destacat de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet i que jugava al camp del Fondo. L'any 1994 el club absorbeix la UD Obreros. L’estiu de 1994 la Grama juga al Nou Camp Municipal de Can Peixauet.

El balanç amb la UDA Gramenet, Milan, UD Gramenet Milan (es van fusionar el 1994) i Gramenet B és de 62 partits disputats, 22 triomfs terrassistes, 14 empats i 26 derrotes, 87 gols a favor i 105 en contra. De fet, contra el primer equip de la Gramenet el balanç és advers, contra UD Gramenet Milan i Gramenet B favorable, i contra Milan, igualat.

Després d’estrenar-se a Santa Coloma el 1961, el primer empat terrassista va arribar el 2 de setembre del 1962, amb un espectacular 4-4 (Soriano, Brunet, Belastegui 2). El primer triomf a Santa Coloma es va produir el 12 d’agost del 1966, en un amistós resolt 1-4 (Díaz, Cristóbal 2, Torres). La primera victòria al camp de la Grama en partit oficial es remunta al 2 de febrer del 1969, a la Lliga de Tercera Divisió, quan el Terrassa FC es va imposar per 1-2 (dianes de Gonzalo i Trullàs).

Altres resultats destacats van arribar el 1986, a Tercera Divisió, amb un 2-2 (doblet de Mota), el 1991 a Primera Catalana contra el Milan per 1-2 (Juan Carlos 2) i, a Segona Divisió B, el 1995 amb un 1-3 (José Manuel, Campuzano, Jimmy Prat), el 1996 amb un 2-3 (Tapia 2, Aldrich), el 1998 a Segona Divisió B, amb un 0-1 (Javi García), i el 1999, amb un 1-1 (Juli) i un 1-2 (Christiansen 2). La Grama va patir aquells anys un mal averany a les promocions. Tant és així que fins a set vegades va disputar la promoció d’ascens de Segona B a Segona A i no va aconseguir el seu objectiu.

Després d’aquesta fase a Segona B, i la del Terrassa FC a Segona A, es van reprendre els encontres a Segona B. El 26 de novembre del 2006, els egarencs van vèncer per 0-2, amb dos gols de Jonathan Torres que van situar líders els rogencs. El 2013, a Tercera Divisió, els rogencs van arrencar un 2-2 (gols de Vilajosana i Pugui), i el 2 de març del 2014 van imposar-se per 1-2 (dianes de Juancho i Gallar). La represa dels partits entre terrassencs i colomencs va produir-se amb el molt polèmic 2-2 (gols de Serramitja i Arranz) de l’Olímpic.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

 CEREZO opt .   XIPPOLLO TERRASSA opt .   PETRONIEVES TERRASSA opt .    LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix