San Cristóbal-Terrassa FC: futbol apassionat a Ca n'Anglada!

San Cristóbal-Terrassa FC: futbol apassionat a Ca n'Anglada!

El Terrassa FC visita Ca n’Anglada per disputar un derbi sempre atractiu contra el Centro Parroquial San Cristóbal.

Terrassa FC Dilluns, 18 Març 2019

Els egarencs, amb 49 punts, intentaran recuperar-se després d’una sèrie de resultats que converteix la promoció d’ascens en gairebé una quimera. Els parroquials, mentrestant, assaboreixen els seus 42 punts com un salconduit cap a una meritòria salvació. 

El balanç històric i estadístic somriu el Terrassa FC, que acumula 13 triomfs i 4 empats, per 7 victòries parroquials. En gols, els rogencs en sumen 44, per 27 els blanc-i-blaus. No obstant això, a Ca n’Anglada l’equilibri és enorme, tot i que el darrer referent, el 28 de juliol del 2018, a la Copa Catalunya, va somriure el Terrassa FC per 0-2 (gols de Savall i Toledo). A la primera volta de l’actual campanya, el 27 d’octubre del 2018, els rogencs van vèncer per 2-1, amb dianes de Yaya i Carreón.

Curiosament, el primer derbi entre els dos equips terrassencs es va jugar el 10 d’agost del 1969 al camp del Sancris. L’amistós es va resoldre 2-4, amb gols terrassistes de Pepe, Guevara, Gay i Cristóbal.

Els aficionats van haver d’esperar més de tretze anys per tornar a fruir del derbi. I va ser el que concentra més gols: el 26 de desembre del 1982, al Campionat de Catalunya sub-23, els parroquials van imposar-se per 6-4 (gols terrassistes de Saletes en dues ocasions, Fuentes i Paquito). En la mateixa competició, el 1984, els parroquials van vèncer 3-2 (Saletes, Castillo), tot i que el Terrassa FC va remuntar a la tornada.

En el decenni dels 90, el 26 d’agost del 1990 els parroquials es van endur el  seu trofeu per 2-1 (Lardín). En el primer matx de Lliga entre tots dos equips, el 30 de setembre del 1990, a la Lliga de Regional Preferent, el Terrassa FC va batre el CP San Cristóbal per 0-2 (gols de Riba i Martín). La campanya següent, a Primera Catalana (els dos clubs egarencs havien ascendit), es va donar un 1-1 (Flores), el 2 de febrer del 1992.

La següent tongada de partits va produir-se en Copa Generalitat  (0-1 i 1-0) i un amistós, el 1993: 2-3 (gols de Novella, Julio i Clarà). Gairebé setze anys caldria esperar per a nous derbis a Ca n’Anglada. El 3 de juny del 2007, a la Copa Catalunya, parroquials i rogencs van empatar 1-1 (José Ramírez), amb classificació terrassista per penals. El darrer referent fins a l’actual exercici, l’1 de maig del 2008, en el Triangular 50 aniversari CP San Cristóbal, va acabar 0-2 (Blas i Jordi Martínez). El Terrassa FC es va proclamar  campió del trofeu. Ca n’Anglada frisa per assaborir un nou derbi, tota una festa del futbol terrassenc.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Yuki Nagashima

PATROCINADORS PRINCIPALS

 FCV opt    asfaltosbarcino opt .innova logo opt   jamones cerezo    logo petronieves     OmniaBooks Logo 200 opt

SPONSORS OFICIALS

ProLiga opt        BENITOSPORTS opt .    NIKE opt .    GREENVITA logo opt .    elevadors lazaro opt .    xip pollo opt

 

COL·LABORADORS


corominas 

centre medic terrassa
   hipica   tallers canpalet   maximer
 
  
   labrasa    mun   oquo     iunivers logo opt     graphic paint
© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix