Europa-Terrassa FC: nou clàssic a la vista

Europa-Terrassa FC: nou clàssic a la vista

El Terrassa FC, encara quart, visita el camp de l’Europa conscient que disputarà un gran clàssic de Tercera i que ha de retornar a la dinàmica positiva.

Terrassa FC Dilluns, 18 Febrer 2019

El balanç històric (130 partits jugats) és favorable al Terrassa FC, tot i que força equilibrat: 54 triomfs, 23 empats i 53 derrotes, 262 gols a favor del Terrassa FC, 258 en contra. Mentrestant, un Terrassa FC femení llançat (6-1 al Cerdanyola a l’Estadi Olímpic de Terrassa, i quatre triomfs i un empat en els darrers cinc matxs) visita el Pubilla Casas amb l’objectiu de prolongar la ratxa i alimentar potencials aspiracions d’ascens.

Cal tenir en compte que els egarencs, que havien aconseguit un doble triomf el 2016-17 (3-0 a l’Olímpic, 0-2 a Gràcia), van frenar el 2017-18 (2-2 i 1-3), tot i que l’empat a Gràcia, amb gols de Vega i Daisuke, va reportar al Terrassa FC el XXII Trofeu Vila de Gràcia. De fet, les visites a Gràcia han generat moltes alegries. Així, el 15 d'agost del 1924 el Terrassa FC va adjudicar-se el Trofeu Festa Major de Gràcia-Copa Aleñá per 2-3. El 28 d'agost del 1956, el Trofeu Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros-Festa Major de Gràcia va emprendre camí cap a Terrassa (1-2). El 15 d'agost del 1981, el Trofeu Festa Major de Gràcia (1-2) va imitar trajecte, igual com el 15 d’agost del 1997 el Trofeu Vila de Gràcia (1-2).

Ja fa més de cent anys del primer matx al camp dels europeistes. Va ser el 9 de juliol del 1916, al Campionat de Catalunya: un 2-5 (gols de Sellarés, Gràcia en dues ocasions, Pallarés i Torrella) va impulsar els egarencs. Un amistós el novembre del 1916 va acabar un 0-5 (Pons, Gràcia, Allack 2, Torrella). El 1917 registrem un 1-3 (Rocabert, Torrella, Fernández).

El Campionat de Catalunya de Primera, Grup A, i alguns amistosos van precedir el triomf del 8 de novembre del 1925, en la primera edició de la Copa Catalunya de la història, en forma de lligueta. El Terrassa FC va vèncer l’Europa per 4-5 (tots els gols de Broto, líder en gols de la història del club, amb 125 transformacions) i va conquerir la competició. Un honor per al Terrassa FC, que és i serà sempre líder històric de la Copa Catalunya de l’era antiga, atès que va conquerir les úniques dues edicions disputades: el 1925 i el 1936.

Al llarg de la Guerra Civil espanyola, la Lliga Comarcal i Promoció i el Campionat de Catalunya de Primera, Grup A, van aportar alegries, com el 1940 (2-4) i el 1941 (2-3). Els anys 50 hi va seguir la Lliga de Tercera Divisió. El 1962, el Terrassa FC va conquerir el Grup de Tercera i la categoria en global després d’un empat 1-1 (Brunet) i el triomf per penals per 3-4 (els 4 gols, d’Oliva).

A finals dels anys 60 i a inicis dels 70 el protagonisme recau en la Tercera Divisió i en la Copa del Generalísimo. Els anys 80 s’hi suma el Campionat de Catalunya sub-23, en què el Terrassa FC, amb quatre títols catalans consecutius, és també líder històric de la competició. Els anys 90 continuen els partits a Tercera i a Segona B, i des del 2010-11 tots dos conjunts pugnen a Tercera. El 0-2 (amb els grans gols de falta d’Àlex Fernández i Nils) de fa dues temporades i el 2-2 de la passada són referents seductors, tot i l’ensopegada de la primera volta. Cal mantenir la intensitat en la lluita per la promoció d’ascens.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix