Granollers-Terrassa FC: un camp complicat

Granollers-Terrassa FC: un camp complicat

El Terrassa FC intentarà donar un nou pas cap a la zona de promoció d’ascens tot intentant superar el Granollers.

Terrassa FC Dimarts, 27 Novembre 2018

Els de Cristian García, que porten cinc partits sumant (tres triomfs i dos empats), han de donar un pas endavant contra un rival que és una de les revelacions de la competició i que està empatat amb els rogencs a la setena posició amb 26 punts.

En el balanç històric entre totes dues entitats, l’equilibri predomina, amb lleuger avantatge rogenc: 45 triomfs terrassistes, 19 empats i 41 derrotes, 196 gols a favor i 185 en contra.

El partit 106 entre els equips de les capitals vallesanes referma una rivalitat centenària. El Granollers, fundat el 1913, ha jugat als camps de l’Era del Baster, el Camp del Gas i el Municipal del carrer Girona, on es veurà les cares amb els rogencs. El primer referent a Granollers és un amistós, el 19 de març del 1922, en què es van imposar els egarencs per un còmode 1-3.

Els anys 30 els encontres es van donar en diverses competicions, com el Campionat de Catalunya de Segona Preferent, en una fase d’ascens del Campionat de Catalunya de Segona Preferent el 1934 i al Campionat de Catalunya de Primera (Grup B). El Terrassa FC es va adjudicar el 1936 la segona Copa Catalunya de la història a Granollers contra el Girona per 3-2. Els rogencs també havien guanyat la primera edició, el 1925. En el palmarès, els egarencs sempre seran els millors en la Copa Catalunya, en l’era antiga.

L’any 1940 genera matxs al Campionat de Catalunya i la Lliga Regional. En aquell període, a partir de la campanya 1943-44, els enfrontaments es reprenen a la Tercera Divisió i a la Copa Federació Catalana. Hi destaca un 1-4 el 18 de maig del 1944. Altres victòries terrassistes van ser un 1-4 (dos gols de Gaju, un de Darnés i un de Soriano) el 1951 i un 0-2 (dianes de Bagur i Guillamón) el 1953.

Els anys 60, a Tercera, reapareixen els partits vallesans. L’1-2 el 1968, amb gols de Marín, és ben recordat. Com que el Terrassa FC va ascendir a categories més altes, fins als anys 80, a Tercera Divisió (amb un 2-2, dianes de Saletes i Morales), no es tornen a veure les cares els dos equips.

En els anys 80, els rogencs van assolir quatre Campionats de Catalunya sub-23 consecutius. En un d’ells, el 1984-85 el Terrassa FC va superar una eliminatòria contra el Granollers (1-0 al carrer Girona, 5-2 a Terrassa, amb dues dianes de Fuentes i Saletes i una de Burgos). Després, el Terrassa FC va superar l’Espanyol a la final. Una victòria el 1987 per 0-1 (gol de Morales) va aportar joia al terrassisme.

En l’any olímpic, el 1992, els egarencs van conquerir el Trofeu Granollers en batre els locals i el Badalona (1-0 a la final, gol de Raúl). L’1 de novembre del 1992, a Tercera Divisió, el Terrassa FC va superar el Granollers per 0-1, amb una diana de Raúl. En un camp difícil, doncs, el Terrassa FC ha aconseguit triomfs al llarg de la història.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix