Terrassa FC-Sant Andreu: igualtat reveladora

Terrassa FC-Sant Andreu: igualtat reveladora

El Terrassa FC (encara invicte, amb dues victòries i tres empats) i la UE Sant Andreu s’enfronten en un duel d’alt voltatge, atès que són dos equips que van accedir a la promoció d’ascens i en van superar la primera ronda.

Terrassa FC Dijous, 13 Setembre 2018

Mentrestant, el Terrassa FC femení s’estrena a Preferent amb una exigent visita a Manlleu. Després de ser campiones la temporada passada, les egarenques volen començar amb fermesa el nou repte.

Terrassa FC i Sant Andreu segueixen vides més o menys paral·leles i protagonitzen partits habitualment igualats. Així, per bé que en títols el Terrassa FC és clarament superior, en el balanç particular el Terrassa FC suma 50 victòries, 30 empats i 49 derrotes, 226 gols a favor i 212 en contra. Ens trobem doncs, davant un dels partits amb més tradició del futbol català, que viurà l’edició 130.

Curiosament, la primera visita del Sant Andreu a Terrassa data del 3 d’agost del 1925. L‘amistós va acabar 3-2. Aquell 1925 va ser exultant per al Terrassa FC, campió de la primera edició de la Copa Catalunya, màxim títol català. El 1928 els egarencs van vèncer 2-0 (doblet de Gàndara) i 3-1 al Torneig de Consolació de la Federació Catalana.

Els anys 30, al Campionat de Catalunya de Segona Preferent, el 1932, els rogencs van imposar-se per 4-1, amb tasca rellevant de Rosés i Molla. El 1933, al Trofeu El Mundo Deportivo, el Terrassa FC va golejar 6-1 (dos gols de López i un de Marco, Bruno, Cadafalch i Burillo), i el 1934 5-0 (Torneig de Classificació del Campionat de Catalunya de Segona Preferent).

Aquell decenni va ser profitós. El 1935, al Campionat de Catalunya de Primera, Grup B, el Terrassa FC va vèncer per 4-2 (dianes de Guillamon, Burillo, Márquez i Loyola), i al Campionat de Catalunya (Promoció a Primera, Grup B), per 4-1 (un gol de Crespo, dos de Burillo i un de Bruno). Destaca el 6-2 del Campionat de Catalunya de Primera, Grup B, el 1936, amb dianes de Malón, Guillamon, tres de Pueyo i una d’Arcos. El 1936 està gravat en lletres daurades a la història del Terrassa FC, que va conquerir la segona Copa Catalunya de la història. Els egarencs són líders al palmarès de l’era antiga d’aquesta competició.

El Campionat de Catalunya de Primera, Grup A, el de Primera Regional Catalana i, des del 1947, la Tercera Divisió, van experimentar coincidències entre terrassistes i andreuencs. El 1948, el Terrassa FC va imposar-se per 3-0 (gols d’Olivé, Martínez ll i Arcas). Alguns partits van acabar carregats del gols:  4-3 a la Copa Federació Catalana (Chacho i Olivé van anotar dos gols cadascú) i, el 1953, a la Copa Federació Catalana, 5-4 (dues dianes de Lera i una de Pujolràs, Munné i Seoane).

La Tercera Divisió els anys 60 i la Segona els 70 mantenen el pols, amb un 3-0 el 1976 (dos gols de Cruz Carrascosa i un de Bío). El 1979-80, a Segona Divisió B, Terrassa venç 1-0 (Valdés).

Els anys 80 la Tercera Divisió, la Copa de la Lliga i el Campionat de Catalunya sub-23 prolonguen el clàssic. Subratllem el 8 de març del 1984, a la final del Campionat de Catalunya sub-23, quan el Terrassa FC venç 5-0 (dos gols de Quim i un de Carlos, Saletes i Quique), defensat a la tornada. El Terrassa FC és líder del palmarès de la competició, amb quatre títols consecutius. Quan, el 1984-85, el Terrassa FC va conquerir novament el títol, contra l’Espanyol, abans havia eliminat el Sant Andreu (1-1, gol de Castillo, i 6-1, amb dues dianes de Castillo i Saletes i una de Moret i Miguel Ángel). Fins al 1989-90 es van jugar partits a Tercera. Des del 1994-95 al 1996-97, els encontres arriben a Segona Divisió B.

La rivalitat es va reactivar el 2005 a la Copa Catalunya i a Segona Divisió B. Hom recorda un 3-1 (Yago, Deus i Tarrés), el 2006, que va permetre el Terrassa FC liderar la categoria. A Tercera, el 27 de setembre del 2015 els rogencs van guanyar 2-1 (De la Torre i Adri), i el 4 de setembre del 2016 per 2-0 (Raíllo i Amantini). L’ensopegada de la temporada passada és un toc d’alerta per afrontar un matx amb molts ingredients.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix