Horta-Terrassa FC: un rival propici

Horta-Terrassa FC: un rival propici

Les visites del Terrassa FC al terreny de la Unió Atlètica d’Horta (nascuda el 1922), equip ascendit aquesta temporada a Tercera Divisió, han estat en general propícies.

Terrassa FC Dijous, 02 Novembre 2017

En el balanç global, els dos equips han jugat 61 vegades, amb 36 victòries terrassistes, 10 empats i 15 derrotes, 152 gols a favor i 86 en contra. Mentrestant, el Terrassa FC femení, flamant líder (7/7 triomfs després de l’1-6 a Sant Quirze del Vallès), rep el Mercantil de Sabadell amb l’objectiu de prolongar una ratxa triomfant i immaculada.

Els anys 30 i els inicis dels 40 emmarquen els primers envits entre terrassencs i barcelonins. Esporàdics els anys 50, els partits s’intensifiquen els anys 80, inclosa una final del Campionat de Catalunya sub-23 favorable al Terrassa FC. Els egarencs en van conquerir quatre de consecutives i són els líders històrics del palmarès de la competició.

El primer Terrassa FC-Horta va arribar el 30 d’agost del 1930, un amistós a la nostra ciutat resolt per 3-1 (dues dianes de Boqué i una de Valls). La temporada 1931-32 egarencs i barcelonins van disputar la final de Lliga. A casa, el Terrassa FC va vèncer 3-1 (gols del Mazzarroza i dos de Broto). A la tornada, l’empat 1-1 va confirmar el títol egarenc, el 10 de gener del 1932. Un guardó més de l’indiscutible líder comarcal en títols.

A la Copa Catalunya, el 6 de marc del 1932, els egarencs van guanyar per 1-2 (gols de Molla i Mongrell). Els anys següents els rogencs van aconseguir diverses golejades a casa. Al Campionat de Catalunya de Primera, el 28 de febrer del 1941, el Terrassa FC va vèncer a domicili per 0-3. De fet, una de les principals demostracions egarenques al camp de l’Horta va arribar el 16 de novembre del 1941, al Campionat de Catalunya de Primera Regional. El Terrassa FC va arrasar per 2-6 (Messeguer 3, Pascual, Schildt, Olivé).

La Tercera Divisió va allotjar els partits de mitjan de segle. El 25 d’abril del 1954, el Terrassa FC va golejar l’Horta per 1-5 (Juvell, Sopena, Bagur, Darnés 2), com a resultat més cridaner.

Curiosament, els dos equips no coincidirien de nou... fins al 1982! A Tercera Divisió, la resurrecció del Terrassa FC-Horta es remunta a l’11 de setembre del 1983, amb un triomf egarenc per 3-0 (dos gols de Bío i un de Saletes). Els anys 80, el Terrassa FC va conquerir quatre Campionats de Catalunya sub 23. Una de les finals guanyades va ser contra l’Horta. El 12 de març del 1987, el Terrassa FC va golejar per 6-1 (Bonet 4, Saletes, Quim). A la tornada, a Barcelona, el 19 de març del 1987, els rogencs van guanyar de nou, en aquest cas per 2-3 (Saletes, Rodri i l’altre en pròpia porteria).

L’últim partit en Lliga a Terrassa va arribar el 17 de desembre del 1989 (2-0 terrassista, amb dianes de Priego i García). Des d’aleshores, tots els partits han estat amistosos, i a Terrassa. En destaquen un 4-0 (Juli 3, Dos Santos) el 1997, un 3-0 (Héctor, Prats 2) el 2000 i un 2-0 (Diego, Ángel de la Torre) el 2014. Per tant, gran domini dels egarencs contra un rival propici.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix