Sant Andreu-Terrassa FC: un nou clàssic

Sant Andreu-Terrassa FC: un nou clàssic

El Terrassa FC arribarà al Narcís Sala llançat (després del triomf per 0-1 a Castelldefels i una ratxa de 9 partits sumant) però cautelós. Els partits entre Sant Andreu i Terrassa FC són rebuts amb gran atenció, atesa la trajectòria i la rivalitat entre tots dos conjunts. És tot un clàssic.

Terrassa FC Dilluns, 16 Gener 2017

El balanç és molt equilibrat (50 victòries terrassistes, 29 empats i 48 derrotes, 226 gols a favor, 210 en contra), factor que no sorprèn tenint en compte el potencial de les dues entitats. En títols, el Terrassa FC (quatre Copes Catalunya, màxim títol català) supera el Sant Andreu (una Copa Catalunya). 

El primer triomf terrassista a domicili va arribar el 10 de gener del 1927 per 1-2 (dos gols de Broto, màxim golejador de la història del club amb 124 gols, seguit per Argemí, amb 123, i per Trullàs, amb 118). Altres fites terrassistes al camp del Sant Andreu van ser un 2-4 el 1928 i un 1-3 al Torneig de Consolació de la Federació Catalana. Altres envits es van donar al Campionat de Catalunya de 2ª Preferent, al Torneig de Classificació del Campionat de Catalunya de 2ª Preferent i al Campionat de Catalunya de Primera Grup B. 

Després de la Guerra Civil espanyola, el Campionat de Catalunya de Primera, Grup A, el de Primera Regional Catalana i la Copa Federació Catalana menen a partits els anys 40 i 50. El 1956, el Terrassa s’imposa per 3-5 (gols de Bagur, dos de Granés, i un de Massafret i Arroyo) en un amistós.

La Tercera protagonitza els anys 60, amb un Terrassa FC a la recerca de l’ascens (el 1961-62 i el 1969-70 va acabar campió). El 21 de gener del 1962 el Terrassa FC va aconseguir un 0-5 molt recordat (tres gols de Máiquez i un d’Oliva i Masferrer). 

Els duels es van repetir a Segona Divisió i entre els 70 i els 80. Cal destacar, el 1979-80, un espectacular 3-4 (gols de Domènech, Cortés i doblet de Bonell). El decenni dels 80 abandera la Tercera Divisió, la Copa de la lliga i el Campionat de Catalunya sub-23. El 8 de març del 1984 Terrassa FC i Sant Andreu es van trobar a la final: els egarencs van triturar els andreuencs per 5-0 (dos gols de Quim i un de Carlos, Saletes i Quique), van sortir vius a la tornada (4-0) i es van proclamar campions. En la següent edició, el 1984-85, el Terrassa FC va guanyar la final contra l’Espanyol. Abans, els egarencs van eliminar el Sant Andreu (1-1, gol de Castillo, i 6-1, amb dos gols de Castillo i Saletes i un de Moret i Miguel Ángel). El Terrassa FC lidera el palmarès del Campionat de Catalunya sub-23, amb quatre títols consecutius.

Un altre resultat cridaner es va donar el maig del 1986, a la Copa Generalitat: 3-5 (doblets de Mariano i Fuentes i un altre gol de Saletes, el sisè màxim golejador del club). A Tercera fins al 1989-90 i a Segona B el 1994-95, dels partits sobresurt el 0-3 (dianes de Campuzano, Javi López i Benja) del 1995.

Ja al segle XXI, el 2005 el Terrassa FC va batre el Sant Andreu a la Copa Catalunya al camp de l’Europa per 0-1 (San Julián). Del 2005-06 al 2009-10 es disputen partits a Segona Divisió B, i ara toca a Tercera. El 2-0 (gols de Raíllo i Amantini) de la primera volta ha de guiar els de Vacas en el camí cap a la promoció d’ascens.

Joan Francesc Fondevila Gascón

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

 

importphones opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix