Un Ciutat de Terrassa amb molta història

Un Ciutat de Terrassa amb molta història

El Terrassa FC afronta la setzena edició del Trofeu Ciutat de Terrassa amb il·lusió. Líder en el palmarès del torneig, amb quatre victòries i, per tant, quatre Copes Torre del Palau a les seves vitrines, l’equip rogenc vol reconquerir-lo, fita que no assoleix des del 2011, quan va superar el Centre Parroquial San Cristóbal i el San Lorenzo en un triangular. Els egarencs també van conquerir el trofeu el 1984 (golejant per 5-1 el Defensor de Montevideo), el 1986 (escombrant per 5-0 l’Andorra) i el 2009 (batent el Centre d’Esports Sabadell per 1-0). El Centre Parroquial San Cristóbal de Terrassa el va aconseguir el 1983.

Terrassa FC Dimarts, 02 Agost 2016

Disposar d’un trofeu és signe de distinció per a una ciutat. El Ciutat de Terrassa va sorgir els anys setanta, quan els rogencs, presidits per Masdefiol, van encadenar diverses temporades molt positives a la recerca de l’ascens a Segona Divisió. La primera edició, el 1973, va portar a la ciutat el Bayern de Munic, campió de la Lliga alemanya i equip que s’emportaria la Copa d’Europa del 1973-74. Tot i els compromisos dels alemanys, aquests van acabar jugant el trofeu, el pressupost del qual era d’uns 7 milions de pessetes.

El 28 d’agost del 1973, amb l’ampliació de l’aforament del camp (que va acollir unes 30.000 persones) i l’estrena de l’himne del club, amb lletra de Vicenç Villatoro i música de Luis Marco Albert, director de la banda Municipal de Música, el Terrassa FC va oposar una ferma resistència i va cedir només per 0 a 1 (gol de Dürnberger, en un equip on jugaven Maier, Beckenbauer, Müller, Hoeness o Gershorf). Els egarencs van ser Vallespir, Hachero, Sanjuán, Valenzuela, Nieto, Juanete, Añil, Domènec (Clotet), Feliu, Rodríguez i Rosselló.

La pluja va evitar que s’omplís el camp, que va estrenar nou sistema d’enllumenat i nou asfaltat. En l’altra semifinal, el Ferencvaros hongarès (Ferencvárosi Torna Club en l’idioma vernacle) va superar el Saragossa per 2-1 (Balint i Szöike van marcar per als magiars, Rubial per als aragonesos). En la final, el Bayern va batre el Ferencvaros per 4-2 (Müller 3, Hoeness; Mate 2), i en la consolació el Terrassa FC no va poder amb el Saragossa (0-2, amb gols de Galdós i Rubial).

La segona edició, el 1974, se la va emportar el Màlaga. En la primera semifinal, el Terrassa FC va caure davant el Betis per 0-2 (gols de Nebot i Benítez). Els egarencs van formar amb Capó, Sanjuán, Diego, Nieto, Aguado, Juanete, Clotet, Borja, Isaach, Rodríguez i Lecue. També van jugar Vallespir, Domènec, García, Rosselló i Silvio. El Màlaga va vèncer el CSKA de Sofia per 1-0 (Castronovo), i en la final també va batre el Betis (1-0, Guerini). El Terrassa FC va acabar tercer en guanyar els búlgars per 3-1 (Rosselló 2, Juanete; Kolev). Van jugar Capó, Hachero, Borja (Diego), Nieto, Sintes, Juanete, Rosselló, Silvio (Rodríguez), Isaach (Clotet), Emilín i Lecue.

La tercera edició va arribar amb el Terrassa FC recent ascendit a Segona Divisió, després de 5.138 dies a Tercera. A les semifinals, el Peñarol de Montevideo va batre el Vitoria de Setúbal portuguès per 1-0, i Terrassa FC i Espanyol van empatar a zero en el matx i a dos en els penals (resolts a la segona tanda). Per la tercera plaça els lusitans van vèncer 0-1, i la final no es va disputar per la puja. Es va donar el trofeu a l’Espanyol “creyendo interpretar el sentir general”, segons una nota del club. Al Terrassa FC jugaven noms com Vallespir, Hachero, Arias, Nieto, Sintes, Guaracy, Rojo, Planas, Ramos, Vila, Bío, Domènec o Rosselló.

El trofeu es va deixar de disputar uns anys, sobretot pels costos que representava en una època de transició política poc propícia. El 1983, entrenat per Vallespir, el Terrassa FC disputa el IV Trofeu Ciutat de Terrassa, en què, en un triangular, empata amb el Badalona a 1 i cedeix 1-2 contra el San Cristóbal, primer equip de Terrassa a adjudicar-se el Trofeu de la ciutat, ja que s’havia imposat per 3-0 al Badalona.

És el 1984, amb el president Posada, quan el Terrassa FC aconsegueix endur-se per primer cop el Ciutat de Terrassa, que arribava a la cinquena edició. El 28 d’agost del 1984, el Terrassa FC goleja 5-1 (amb gols de Castillo, Carlos Puig, Miquel Ángel, Quique i un en pròpia porteria) el Club Atlético Defensor de Montevideo uruguaià. El triomf se suma als èxits del Terrassa FC aquells anys, quan va conquerir quatre Campionats de Catalunya sub-23 consecutius en les finals disputades contra Sant Andreu (1983-84), Espanyol (1984-85), Júpiter (1985-86) i Horta (1986-87).

En aquesta onada positiva, el 1986 va aportar al Terrassa FC d’Antonio Linares el sisè Ciutat de Terrassa gràcies a un 5-0 (dos gols de Mota, un de Paquito, un d’Ureña i un altre en pròpia porteria) a l’Andorra el 26 d’agost.

Després d’aquesta etapa, novament s’atura la disputa del trofeu, que no torna fins al 2006. El 20 de setembre del 2006, l’Espanyol empata amb els egarencs 2-2 i s’emporta el trofeu als penals per 4-5. L’1 d’agost del 2007, l’Almeria aconsegueix la vuitena edició per 2-4; el 6 d’agost del 2008, el Gimnàstic de Tarragona venç per 0-3. El 23 d’agost del 2009, un gol de Mario al minut 87 va permetre al Terrassa FC conquerir el X Trofeu Ciutat de Terrassa contra el Sabadell. Unes 700 persones van assistir a la presentació i el triomf de la nova plantilla. El Terrassa FC de José Luis García va alinear Gerardo; Sierra, Gonzalo, Canet, Carroza; Anderson, Mario; Ramón, Heredia, José Ramírez; Florian. També van jugar Ettien, Joshua, Plaza i Jacob Ba.

Si el 2010, el 21 d’agost, la Gramenet va aconseguir un 0-1, el 2011 la sort va somriure al Terrassa FC. En un triangular, els rogencs van batre el CP San Cristóbal per 2-0 (gols de Joshua, al minut 21, i Montero al minut 26) i el San Lorenzo per 1-0 (Erencia al minut 38). El San Lorenzo havia vençut els parroquials per 0-1. En el 2-0 al San Cristóbal, els egarencs van alinear Diego Gómez, Manu Moreno, Erencia, David García, Osuna, Ramón Suárez, Joshua, Urbano, Carlitos, Montero i David López. Pel San Cristóbal van jugar Moreno, Siscu, Arjona, Álex Pérez, Cabrera, Tete, Lordán, Lariño, Kevin, Estrada i Charly (també Aaron, Asa i Barber).

Contra el San Lorenzo, els rogencs van jugar amb Diego Gómez, Osuna, Erencia, David Garcia, Pep Arau, Trives, Montero, Urbano, Carlos, David López i Molist. També van jugar Joshua i Artés. El San Lorenzo va formar amb Jihad, Lobo, Carlos, Ros, Xavi, Cuadras, Jonathan, Moscoso, Miguel, Toni Cárdenas i Hassen (també Fidelio, Molina i Corral).

Els anys següents, el trofeu se’n va anar, per 0-1 en els tres casos, a Badalona (22 d’agost del 2012), Girona (20 d’agost del 2013) i Lleida (16 d’agost del 2014). El 2015 no es va disputar, i el 2016 torna un trofeu amb molta història.

Joan Francesc Fondevila Gascón

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix