Lleida-Terrassa FC: la darrera victòria, el 1957

Lleida-Terrassa FC: la darrera victòria, el 1957

16 de juny de 1957. Aquesta és la data de la darrera victòria del Terrassa FC a Lleida. Era a la Lliga de Segona Divisió, i un gol del killer Nyers va menar al 0-1 final. Ara, més de seixanta anys després, els vermells es conjuren per profanar el temple lleidatà, on el 1955 van impressionar amb un 1-7. El valuós triomf de la darrera jornada contra l’Ebro (1-0) anima els egarencs, que sumen set punts dels darrers nou possibles.

Terrassa FC Dijous, 18 Novembre 2021

El balanç amb els lleidatans és molt igualat: 29 triomfs del Terrassa FC, 27 empats, 31 derrotes, 116 gols rogencs i 110 lleidatans. Tanmateix, en títols (el criteri més rellevant), els rogencs superen els de Ponent.

La primera visita a Lleida es remunta al 12 de maig de 1923 (5-3). L’endemà, però, el Terrassa FC es va revenjar, i de quina manera: 0-4 el 13 de maig de 1923.

La següent tongada de visites a la capital de Ponent va arribar els anys 40. El 9 de gener de 1944, a la Lliga de Tercera Divisió, Lleida i Terrassa FC van empatar 4-4 (Artigas, Olivé, Pérez 2). El primer triomf oficial es va produir al Torneig de Classificació, el 3 d’abril de 1945, per 2-3 (Flotats, Albors, Pont). Per acabar en gran els anys 40, el Terrassa FC va conquerir el 29 de juny de 1949 el Trofeu Paños Devant.

Els anys 50 va arribar la major pallissa de la història entre tots dos conjunts. El 19 de juny de 1955, en un amistós, el Lleida es va inclinar davant un Terrassa FC majestuós per un brutal 1-7, amb gols de Bagur, Guillamón (2), Diego, Brunet (2) i Vallverdú. Dos anys després va arribar el ja relatat 0-1.

Els anys 60 i els anys 70 les trobades es van concentrar a Tercera Divisió, i els 80 a Segona Divisió B. El 1996 és recordat infaustament a Terrassa per l’escandalós maltractament sofert per l’equip en una tornada de Copa del Rei esperpèntica, en què l’àrbitre va expulsar un darrere l’altre jugadors rogencs fins que els lleidatans van poder remuntar (2-0) l’1-0 de l’anada a l’Olímpic, en què a l’últim minut es va invalidar un gol legal d’Aldrich.

A inicis de segle XXI, a Segona B i a Segona A, es van reprendre els matxs. El 28 d’octubre de 2007, a Segona Divisió B, el Terrassa FC va arrencar el darrer punt de Lleida (0-0). Ara toca inspirar-se en el 0-1 i l’1-7 dels anys 50 i afrontar la visita amb optimisme.

Dr. Joan-Francesc Fondevila-Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt     EnVANvoy opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt
 SOFAGRUP opt

 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix