Atlètic Balears-Terrassa FC: cal inspirar-se en l’empat del 2019

Atlètic Balears-Terrassa FC: cal inspirar-se en l’empat del 2019

El Terrassa FC femení visita el Club Esportiu Atlètic Balears amb la intenció de puntuar, tal com va aconseguir a Igualada amb un triomf èpic. Les de Ramos es troben a la zona mitjana de la classificació, i en aquestes jornades decidiran el seu esdevenidor: mirar amunt o lluitar per la permanència.

Terrassa FC Dijous, 26 Novembre 2020

Existeixen concomitàncies entre terrassistes i balears, atès que aquestes van ascendir a Primera Nacional en la mateixa campanya que les vermelles. Aquesta progressió està coincidint amb una fase en què l’equip masculí del Balears ha estat a punt d’accedir a Segona A.

L’únic referent femení a Palma de Mallorca contra el Balears, el 24 de novembre de 2019, a la Lliga de Primera Nacional, Grup 3, va suposar un empat per 1-1, amb gol de Marcet. El partit de la segona volta s’hauria hagut de disputar el 19 d’abril de 2020, però la pandèmia de la COVID-19 ho va impedir.

El club balear va néixer el 1920, amb canvis de nom: Mecànic, Foneria Carbonell, Mallorca FC, Balears FC i Atlètic Balears, el 1942. Els referents històrics i estadístics masculins entre Terrassa FC i Balears són molt favorables als vermells: 33 partits, 19 victòries terrassistes, 5 empats i 9 derrotes, 64 gols a favor i 49 adversos. El balanç és molt positiu si tenim en compte les dificultats intrínseques al rival i al camp de Son Malferit. Les anècdotes són diverses. Una cita hemerogràfica del 1949, arran de la golejada del Terrassa FC per 7-1 contra l’Atlètic Balears, és ben pintoresca: "dos sucesos escandalosos de la última semana: el crimen de la calle de la Legalidad y la goleada de la calle del Dr. Irurita" (Tarrasa, 7-1-1949: 4).         

La primera victòria rogenca masculí a Son Malferit es remunta al 9 de novembre del 1947, a la Lliga de Tercera Divisió: 0-1, amb diana de Ferrer. El 4 d’agost del 1958, en un amistós, el Terrassa FC va imposar-se per 1-2. La promoció d’ascens de la campanya 1965-66 va ser sonada. El 5 de juny del 1966, els vermells van guanyar 2-1 (Urdániz, Barceló); després, van inclinar-se pel mateix resultat, amb gol de Salva; i, en un desempat frenètic, el 15 de juny del 1966, a l’Estadi Vallejo de València, els terrassistes van vèncer per 4-3, amb dianes de Brunet, Trullàs, Cristóbal i Salva. Els anys 80, el 9 d’octubre del 1988, a la Lliga de Segona Divisió B, l’Atlètic Balears va cedir davant el Terrassa FC per 1-3, amb doblet de Bonet i un altre gol de Vallès. El darrer referent a Son Malferit, l’1 de març del 2009, va acabar amb triomf egarenc per 0-1 (Peque). L’empat femení del 2019 ha de guiar el camí vermell.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt


importphones opt.    JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix