Valls-Terrassa FC: visita a la capital de l’Alt Camp 30 anys després

Valls-Terrassa FC: visita a la capital de l’Alt Camp 30 anys després

El Terrassa FC iniciarà la Lliga de Tercera Divisió al camp d’un conjunt que s’estrena a la categoria: la UE Valls. De fet, és un club força recent, ja que es va fundar el 1980, i disputa els seus encontres al camp del Vilar.

Terrassa FC Dimecres, 14 Octubre 2020

La tradició futbolística a Valls (municipi que ara flirteja amb els 25.000 habitants) comença el 1914, amb el naixement del Club Sporting Hispània FC. També van sorgir el Valls FC, el Germans Sant Gabriel i el Regiment de Cavalleria. El Valls Deportiu i l’Atlètic Vallenc van aparèixer el 1922, i el Valls Atlètic Club, els anys 30. A finals dels 60, el futbol a Valls estava lligat al Club Bàsquet Valls, i se’n va independitzar el 1972, quan va donar pas al Valls Club de Futbol. Aquesta entitat i el CF Quatre Barres es van unir i el 1980 van crear la UE Valls.

Les experiències del Terrassa FC amb el Valls (amb les seves diverses identitats societàries i denominacions) són positives, tot i que amb molt equilibri: en 7 partits, els terrassistes sumen 4 triomfs i 3 ensopegades, 16 gols a favor i 13 en contra.

A més, el terreny de l’Alt Camp és feréstec. De fet, el primer matx, de la Copa Federació Espanyola, el 24 de febrer de 1946, els vallencs van imposar-se per 4-0. Tanmateix, el 31 de març de 1946, el Terrassa FC va remuntar gràcies a un 5-0, amb repòquer de Codina. Després, es van produir un 4-1 i un 1-5 a Valls, primer triomf a l’Alt Camp, el 9 de juny de 1946, amb protagonisme especial d’Olivé, autor de dos gols.

El següent matx a Valls no va arribar fins al 10 d’agost de 1969, quan els terrassistes es van adjudicar la Copa Ajuntament de Valls, un dels més de 200 trofeus amistosos que han alimentat al llarg de la història les vitrines del Terrassa FC, les clares líders del Vallès en títols oficials i amistosos. Els dos trofeus conquerits recentment (Manresa i Tàrrega) en són fidel exponent.

Dos decennis després, tots dos equips es van trobar a la Lliga de Regional Preferent, el 1990-91, temporada en què el Terrassa FC va ascendir a la novament creada Primera Catalana. Els egarencs van cedir a Valls (2-1, diana de Martín), però el 28 d’abril de 1991 van revenjar-se per 4-2, amb dianes de Juan Carlos, Riba, Lardín i Flores. Uns 30 anys després, el Terrassa FC visita l’Alt Camp amb l’objectiu de començar de forma inspirada el camí cap a Segona B.

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt.    ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt.     FERMASA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt

 

importphones opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix