El Terrassa FC i els equips russos: balanç equilibrat

El Terrassa FC i els equips russos: balanç equilibrat

El Terrassa FC ha jugat dues vegades contra conjunts de Rússia, amb un triomf i una ensopegada. Van ser dos amistosos, un contra el poderós Zenit de Sant Petersburg, i l’altre amb el Tolyatti.

Club Dilluns, 25 Mai 2020

El 8 de febrer del 2001, el Zenit de Sant Petersburg va imposar-se per 0-2. El 4 de març del 2009, el Terrassa FC va batre el Tolyatti per 3-2, amb gols de Guillem, Raúl Torres i Dani.

El Zenit va néixer el 1925, tot i que algunes fonts defensen el 1914 com a data fundacional. Curiosament, el 1897 es va disputar el primer matx de futbol a Rússia, a Sant Petersburg (a Vasilyevsky Ostrov), entre un equip de la colònia anglesa (Ostrov) i un dels russos locals (Petrograd) amb victòria anglesa per 6-0.

El Murzinka (fundat el 1914), esdevingut el 1924 Bolshevik, i l’altre predecessor del Zenit, l’LMZ, el 1925, van jugar independentment fins al 1939, quan es van unir. El nom de FC Zenit va ser registrat el 1936, quan el Bolshevik va ingressar a la societat esportiva Zenit. L'any 1939, governant Ióssif Stalin, el FC Zenit va ser obligat a admetre els membres del club metal·lúrgic. La indústria LMZ era militar en aquell moment. Jugadors i entrenadors van ser transferits al Zenit, i tots dos clubs es van fusionar. El primer títol del Zenit va arribar el 1944 contra el CSKA de Moscou a la final de la copa soviètica.

El 1967, al Zenit, últim a la lliga, li van perdonar el descens perquè se celebrava el cinquanta aniversari de la revolució bolxevic a la ciutat. El 1984 el Zenit va guanyar la lliga soviètica. A la lliga russa, el Zenit va descendir a Segona el 1992, i va tornar a Primera el 1996. La copa del 1999, 2010 i 2016 i la lliga russa del 2007, 2010, 2012, 2015 i 2019 reflecteixen el potencial de l’equip, molt adinerat gràcies al patrocini de l'empresa Gazprom. L'estadi Petrovski pot acollir 21.570 espectadors. L’antic estadi, el Kírov, va ser demolit en 2007.

Pel que fa al FC Tolyatti, en rus ФК «Тольятти», va ser fundat el 2008 i juga al Torpedo Stadium. La ciutat de Togliatti és a la província de Samara, a tocar del Volga, i acumula més de set-cents mil habitants. La majoria de jugadors del 2008 provenien del FC Krylia Sovetov-SOK Dimitrovgrad 2007. El club juga els partits de casa Dimitrovgrad. El març del 2010, el club va ser exclòs de la Segona Divisió, com un altre equip de Tolyatti, el FC Lada Tolyatti. El FC Lada Tolyatti encara rutlla, mentre que Tolyatti ara també està representat pel FC Akademiya Tolyatti. Quan el Tolyatti va visitar Terrassa estava a Segona. I va claudicar contra els rogencs.

Dr. Joan-Francesc Fondevila-Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt.    ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt.     FERMASA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .   CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt

 

importphones opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix