El Terrassa FC contra equips francesos: un balanç de chapeau!

El Terrassa FC contra equips francesos: un balanç de chapeau!

El Terrassa FC ha protagonitzat capítols històrics ben singulars, i no només en àmbit català o espanyol. L’entitat egarenca ha passejat el nom de la ciutat de manera internacional molt sovint.

Club Dilluns, 04 Mai 2020

En el cas de França, el primer matx va aportar una d’aquelles victòries recordades. Així, el 3 de setembre del 1922 el Terrassa FC dels Argemí, Broto, Canals, Gràcia, Munill, Rediu o Roig va golejar la Union Sportive Tropézienne per 10-0. Aquest marcador tan favorable ajuda a consolidar un average general molt positiu contra rivals estrangers.

La següent experiència contra esquadres franceses també va ser a Terrassa, amb un resultat novament propici: 7-0 contra l’Olympique de Cette (Seta en occità, la ciutat del poeta Paul Valéry i del cantautor Georges Brassens), el 3 de juny del 1923. Cal indicar que el FC Cette va ser el primer a aconseguir un doblet a França (Copa i Campionat francès), i va romandre a Primera Divisió fins al 1953-54 (molt afectat pels efectes de la Segona Guerra Mundial), el que revaloritza la golejada terrassista. El 1928 el club esdevé FC Sète, arran del canvi de nom del municipi.

En general, es tractava de partits aprofitant estades d’aquests equips a Catalunya. Aquests duels afermaven relacions entre clubs i engruixien el balanç dels terrassencs.

La tendència favorable es va confirmar el 1950. Així, en dates festives terrassenques, el 2 i 3 de juliol del 1950, els egarencs van batre l’Stade Narbonnais per 5-1 (amb tres gols de Darnés i un de Brugueras i Camps) i 2-1 (dos gols de Lera), respectivament.

El 7 de juny del 1956, els egarencs van visitar Montpeller al Trofeu Hispano Fronterer, on van cedir per 3-0. Després. A la tornada, el 10 de juny del 1956, el Terrassa FC va massacrar el mateix rival per 9-1 (Vallverdú 3, Bagur 2, Caítos 2, Iriarte, Arbiol).

Encara als anys 50 del segle XX, però a les darreries del decenni, el 6 de juny del 1959 l’Olympique de Cette (actualment es diu Football Club de Sète 34) visita Terrassa per segona vegada, després de la de 1923. El partit acaba 2-2, amb gols de Coll i Torras. Prop de cinc anys després (el 7 de març del 1964), els egarencs reten visita a l’Étoile Sportive Castraise (França), de Castres (departament de Tarn, a Occitània) i empaten 1-1 (Gargallo). Aquell club s’anomena ara Union Sportive Castres Football, ja que el juny del 1998 l’Étoile Sportive Castraise s’associa amb l’AS Puech-Auriol i forma el Castres Football Club, i després, el 2014, el Castres Lameilhe Football Club i el Castres Football Club es fusionen i creen la Union Sportive Castres Football.

D’aleshores ençà, l’últim referent és l’amistós del 8 de juliol del 2016 contra el Tarbes Pyrénées, resolt per 7-0 (Marcelo, Gastón, Berenguer, Priego, Mario, César i José Sierra). Aquest conjunt és fruit de la unió entre el Tarbes Stado Foot i el Tarbes Gespe, el 2006. En resum, contra oponents francesos, el Terrassa FC acumula 6 triomfs, dos empats i una sola derrota, 43 gols a favor i 9 en contra. Un balanç de chapeau!

Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt.    ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt.     FERMASA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .   CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt

 

importphones opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix