Jordi Ballart: "L'honor de portar el nom de la ciutat està en bones mans"

Jordi Ballart: "L'honor de portar el nom de la ciutat està en bones mans"

El primer número de la nova revista oficial del Terrassa FC inclou una entrevista a l'acalde de Terrassa, Jordi Ballart. És aquesta:

Club Dimarts, 17 Setembre 2019

Aristòtil deia que “la vocació es troba on es creuen els nostres dons amb les necessitats del món”. El nostre Alcalde explica que és fill “d’una família d’esquerres, republicana, socialista i catalanista” i explica que va començar a participar en el món polític amb les joventuts socialistes. Va llicenciar-se en polítiques perquè creia que “era la via per canalitzar les inquietuds socials i les ganes de fer coses per la ciutat”. La seva missió durant aquest mandat és “defensar els interessos de la ciutat [...], a més de millorar cada dia la vida de les persones”.

Quins són els valors dels egarencs que comparteixes com a persona i com a Alcalde?

Som una ciutat amb un gran potencial quan ens unim per aconseguir un objectiu comú ambiciós. Els darrers anys, amb la duríssima crisi econòmica i social que hem patit al nostre país, no era gens fàcil ser optimista. Ara, tot i que vivim les conseqüències d’aquella situació, podem començar a mirar el futur amb més esperança. I això és el que ara toca: despertar la força de Terrassa, ser més que mai una sola ciutat, una ciutat sense barreres de cap mena.

Quin és el teu compromís en matèria de salut pels pròxims quatre anys?

Conèixer les necessitats i problemes de les persones és senzill i, alhora, difícil: s’ha d’escoltar a la gent, estar al seu costat. És per això que sóc un alcalde proper, de trepitjar carrer, de parlar cara a cara amb les persones.

Crec que hem de millorar la salut dels terrassencs i terrassenques en un sentit molt ampli. Això vol dir lluitar contra la contaminació, reclamar els serveis i centres sanitaris que necessitem, donar suport a les associacions vinculades a diferents malalties, potenciar que Terrassa sigui una ciutat cardioprotegida, impulsar una xarxa de salut mental infantil, juvenil i adulta, i treballar a fons el tema de la salut a la comunitat, a l’escola i a la feina.

El nostre compromís és millorar la vida de les persones. La salut, en aquest sentit, és una peça essencial per al benestar i la qualitat de vida, i molt especialment per a les persones i famílies en situacions més febles.

I en matèria esportiva, quins són els teus objectius?

Terrassa té la força i la capacitat per arribar tan lluny com vulguem els terrassencs i terrassenques. L’Ajuntament hi pot ajudar i ho farà, sens dubte, però cal que ens hi sumem tots i totes. Com a ciutat esportiva i olímpica, la nostra és una cursa de fons: hem d’anar decidint objectius i treballant per aconseguir-los, sense parar, però administrant molt bé les nostres forces. En aquest sentit, crec que un eix fonamental és aconseguir que l’esport estigui realment a l’abast de tothom, que no hi hagi barreres per a ningú. Aquest podria ser l’objectiu de fons.

Durant els Jocs Olímpics de Barcelona ‘92, a Terrassa vam acollir les competicions de hoquei.

Terrassa va fer un gran salt endavant, no només un canvi urbanístic i una millora en instal·lacions esportives, sinó també un canvi psicològic: la ciutat va creure en ella mateixa per primera vegada en molts anys. L’orgull ciutadà és un motor molt potent per impulsar Terrassa, però també hi ha altres qüestions importants: per exemple, que tothom se senti plenament de Terrassa. I per aconseguir-ho, cal trencar barreres físiques, com les rieres, i barreres mentals, culturals, socials, econòmiques…

Què representaria per a la ciutat que el Terrassa FC ascendís de categoria?

Per a la ciutat, el Terrassa FC és un club molt important i emblemàtic, amb una gran història i confiem que també amb un gran futur. Portar el nom de la ciutat és un honor i una responsabilitat, i crec que aquest honor està en bones mans. Esperem que aquesta temporada els projectes, les il·lusions i la feina donin el seu fruit.

Com t’imagines Terrassa en el futur?

Una ciutat sense barreres, on tothom se senti terrassenc o terrassenca al 100%. És a dir, una única ciutat, una “gran ciutat” que confia en ella mateixa, que té somnis ambiciosos, que sap sumar forces per fer-los realitat, que és inclusiva i generosa, solidària i oberta. I amb molta, molta empenta. Aquesta ha de ser la Terrassa del futur, un futur que comença demà mateix. Per aconseguir-ho, cal despertar la força de Terrassa. I ho farem entre tots i totes.

Foto: Ajuntament de Terrassa

entrevista ballart revista opt

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt .   GREENVITA opt .   ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .    XIPPOLLO TERRASSA opt .    OLBO OLBO opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

PROLIGA TERRASSA opt .   BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

SPORTIUM opt .    OQUO opt .    CENTRE MÈDIC opt .    MAXIMER opt .    MUN opt .    FUPAR opt

 

IUNIVERS opt .    CLINICA DENTAL RAIS opt .     BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LIMONLIMONCLUB opt .    CENTREDENTALLESESCOLES opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt

© 2018 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2018 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix