El Terrassa FC cerca el dotzè ascens de la seva història

El Terrassa FC cerca el dotzè ascens de la seva història

La bonica i gloriosa història del Terrassa FC pot afegir una pàgina privilegiada si es culmina l'ascens a la 2ª RFEF. Fa 19 temporades que el tercer club de Catalunya en títols no protagonitza un salt de categoria. El darrer va ser el 2001-02, quan el Terrassa FC va assaborir la Segona A. De moment, en 115 anys d'història, el Terrassa FC surt a un ascens cada 10,45 anys. Si s'assoleix la 2ª RFEF en un any tan especial com el del 115 aniversari, la mitjana seria d'un ascens cada 9,58 anys.

Club Dissabte, 15 Mai 2021

Al llarg de la història, el club rogenc, nascut el 1906, ha donat nombroses alegries, i també algunes decepcions. Però predominen les bones notícies: prova d'això n'és el balanç molt positiu en victòries i gols, conseqüència del fet que l'equip s’ha acostumat a transitar per categories un xic per sota d'allò que es mereixia, i que habitualment ha acabat a la zona alta de la classificació, acumulant triomfs a dojo, com en la present temporada.

Les principals fites, en futbol, són les quatre Copes Catalunya (màxim títol català) i els quatre Campionats de Catalunya sub-23, a més d'altres títols. Com a club, i amb seccions exitoses com l'hoquei herba i sala, l'atletisme, la boxa, el ciclisme, l’hoquei patins, l'handbol i altres, el Terrassa FC ha assaborit els màxims títols estatals i catalans amb freqüència, i també internacionals. De fet, el Terrassa, per palmarès, és el millor del Vallès amb enorme diferència.

El primer ascens en futbol es remunta a la campanya 1915-16, quan el Terrassa FC va conquerir el Campionat de Catalunya de Segona. El 1923-24, els rogencs van ser campions de Catalunya, Grup B, i van accedir al Grup A (la màxima categoria aleshores, ja que no hi havia Lliga espanyola). El 1925 va arribar el gran èxit de la conquesta de la primera Copa Catalunya de la història, fita repetida el 1936 (segona Copa Catalunya de la història) i, ja més contemporàniament, el 2002 i el 2003.

Al 1931-32 el Terrassa FC va sumar un nou títol i un nou ascens: del Campionat de Catalunya de Segona Preferent al de Primera. El 1941-42, els egarencs, campions de Catalunya de Primera, van ascendir a Segona Divisió. El 1953-54 el Terrassa FC, com a campió de Tercera (equivalent a la Segona B actual), va ascendir de nou a Segona. I el 1974-75 es va repetir la situació: campions de Tercera, i a Segona.

Més recentment, el Terrassa FC va aprofitar el 1986-87 una reestructuració de categories i va ascendir de Tercera a Segona B. Els anys 90 els rogencs van celebrar tres ascensos: el 1990-91, de Regional Preferent a Primera Catalana; el 1991-92, de Primera Catalana a Tercera, i el 1993-94, de Tercera a Segona B. Tres ascensos en quatre anys són per emmarcar.

El darrer ascens és el de 2001-02, de Segona B a Segona A (acabant campions de la Lliga de promoció d’ascens amb un històric 6 de 6), coronat per les conquestes de la Copa Catalunya de 2002 i la de 2003. D'aleshores ençà, després de certs vaivens, el club s'ha aixoplugat a Tercera. Després de molts intents, l'ascens està ben a prop. Seria el dotzè, xifra que demostra que no és gens senzill assolir noves categories. Amb il·lusió i lluita, el somni és possible.


Dr. Joan-Francesc Fondevila-Gascón

Foto: Juanma Medina Luque

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt .   INNOVAHABITATGES TERRASSA opt .   OMNIABOOKS TERRASSA opt     DR MONTANE opt 

 

LAZARO ELEVADORS opt  .   INMOCLAVALL opt .     CALVENTE opt

 

CEREZO opt .     XIPPOLLO TERRASSA opt.      FERMASA opt.      ASFALTOSBARCINO TERRASSA opt

 

SPONSORS OFICIALS         .     .    .     .   

BENITOSPORTS TERRASSA opt .   NIKE TERRASSA opt     BRUC opt.    IMPULSO23 opt

 

 .   CRIMAR opt .   UNANIME opt .    FORDCOVESA TERRASSA opt

PARTNERS

 .     .    CENTRE MÈDIC opt .    FKLSTATION opt.    MAXIMER opt     FUPAR opt.    IUNIVERS opt .     

 

BONAREA opt     VALLÈSCOLORS opt .    TALLERSCANPALET opt     GRAPHICPAINT opt

 

ALTEUAIRE opt .    LHIPICA TERRASSA opt .     PETRONIEVES TERRASSA opt.    KOMPE opt


importphones opt.    KISAMBA opt     JUST FOR FUN opt.    PPLANETAANIMAL opt

 
SOFAGRUP opt 

© 2020 - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix